Илюстрация slavorum.org Вероятно сте гледали поне един от онези апокалиптични филми,

...
Илюстрация slavorum.org Вероятно сте гледали поне един от онези апокалиптични филми,
Коментари Харесай

Топ 5 на най-токсичните градове на Балканите! Ето какво пишат чуждите медии за нашата столица

Илюстрация slavorum.org
Вероятно сте гледали най-малко един от тези апокалиптични филми, в които човечеството е изправено пред заличаване, градовете са превърнати в руини, а въздухът е нечист. Авторите на slavorum.org предизвестяват, че всички тези по този начин известни кино сюжети, в действителност напълно скоро може да се трансфорат в реалност. Особено що се касае до Балканите, където картинката съгласно еколозите по никакъв начин не е розова.

Според данните за замърсяването на въздуха е формиран лист на петте най-токсични града на Балканите. Положението там е толкоз обезпокоително, че е време хората да осъзнаят, че токсичния въздух е еднопосочен билет за нереален град и никой не желае да стигне до края на това кошмарно пътуване...

България - София

Чували ли сте в миналото за " Роза Дамасцена "? Тя в действителност е необичаен тип роза, а нейното масло е в действителност богатство - се употребява като главен детайл в козметиката и парфюмерията по целия свят. Е, България е производител на това масло. Ето за какво го назовават ​​- земя на рози. За страдание, последният ни съперник не мирише на рози. Става дума за София, столицата на " розовата страна ". Според AirBG.info от октомври 2017 година до март 2018 година нормите за замърсяване на въздуха са превишени към 70 пъти. Основните замърсители бяха трафикът на моторни транспортни средства и отоплението с твърдо гориво. Така че не е чудно, че София към този момент не е " Българска роза " и че замърсяването е един от най-големите проблеми в този град.

Македония - Тетово

Мястото на Александър Велики, страната без изход на море, която има какво да предложи, изключително замърсяването на въздуха. Не се изненадвайте, в случай че посетите Скопие и въздухът мирише на пластмаса, това е постоянно срещана обстановка. Смятате ли, че техните управляващи пулсират улиците с някои химикали, с цел да " убият " замърсяването там? Разбира се, без резултати. Но Скопие е малко " котешка котка " спрямо другия град в Македония - Тетова, който носи купата " най-замърсеният град в Европа "! Така че споделя Световната здравна организация, а ние просто ще прибавим, че в случай че отидете там, опаковайте маската в куфара. Удряйте на дърво!

Босна и Херцеговина - Сараево

 
Някой го назовава " земя на война ", някой го назовава " място за разходка ". СЗО го назовава " земя на замърсяването " и главен представител на страната в тази дисциплинираност? Сараево, несъмнено. Смятате ли, че смъртността от замърсяване в БиХ е с 2000% по-висока, в сравнение с в Съединени американски щати? И че град Сараево е най-токсичното място в тази страна? Всъщност, с помощта на географското състояние и планините (с които градът е заобиколен), Сараево е хваната в клопката, притежавана от мръсни горива и изгорели газове. Особено през зимата. Така че, в случай че решите да посетите Сараево и да се разноските по остарелия град Баскаршия, пробвайте, че напролет и лятото - ще миришете на вярното нещо!

Черна гора - Плевля

Дял

Средновековни села, красиви плажове, скалисти планини... Няма подозрение, че " Черна планина " е една красива страна, с доста за всеки клиент. Все отново Вселената е нещо " йин-ян ", тъй че и Черна гора има някои проблеми със замърсяването. Състезателят й в тази токсична раса е град Плевля. Този град, ситуиран в северната част на страната, с близка топлоцентрала, което прави това място цялостна с прахуляк. Почти всекидневно. Хората, които живеят там, споделят, че всеки ден е мъка, хората не виждат града заради прахуляк и тъй като очите им горят. В този момент мозъкът ни изобразява сцена от " Resident Evil "... За феновете на пост-апокалиптичните места Плевля е първокласно място за посещаване! Други... добре, пробвайте с красивите градове на юг, покрай Адриатическо море.

Сърбия - Бор

Дял

Ако желаете да опитате някои зли сандвичи, да се запознаете с изцяло чужд непознат, който ще ви води до някаква злобна партия, ще си спомните вечно... или просто желаете да ядете " като човек ", евентуално би трябвало да посетите Сърбия. Но бъдете деликатни - в случай че някой ви каже " да отидем в Бор ", помислете за приемане на отбрана. От замърсяването на въздуха, несъмнено. Тъй като Бор е една от най-големите медни мини в Европа и има богата история на замърсяването - от киселинните дъждове до радиацията. Хората от Бор се бореха против замърсяването от години, само че резултатите бяха много минимални. Така че, в случай че някак си решиш да посетиш Бор, не се притеснявай. Те имат в действителност особено място наоколо, красивото езеро Бор, което в действителност си заслужава да се види и надалеч от градския въздух.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР